Vooral in de herfst en de winter is het lekker om een kleine warme chocolade cake in 5 min op tafel te hebben. Dit doe je met dit recept.

Meng 4 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels cacao, 3 eetlepels melk, 1 eetlepel olie, 1/2 theelepel bakpoeder en 1 ei door elkaar. Extra lekker als je er nog een volle theelepel chocoladepasta door doet. 

Meng de ingredienten goed en doe ze in een mok. Nu 130 seconde (anderhalve minuut) in de magnetron en voila. Erg lekker. Ik heb alleen deze variant nog maar gemaakt maar ik denk dat er veel verschillende dingen door deze cake kunnen. Walnoten of rozijnen? Ik ga het uitproberen.

Dit vind ik nou een tip. Neem soepmokken en bouw daar een lekkere nacho toren in. Tortilla chip, zout. Theelepeltjes creme fraiche. Dungesneden uitjes, jalapenos, paprikas, tomaatjes. En geraspte kaas. Twee keer herhalen. Kaas bovenop en in de oven. Op ong 150 graden voor 10 min. De kaas moet lekker gesmolten zijn. Even laten afkoelen en dan wel met een doekje vasthouden. Hoe handig...die soepkommen kunnen in de oven, kun je makkelijk vasthouden en niemand heeft meer dan de ander;-)

Zo leuk en zo makkelijk. Je hebt nodig; biscuitjes, witte en bruine chocolade en versieringen als smarties ed. Smelt het chocolade en zet het in 2 bakjes neer met zoveel lepeltjes erin als dat er kinderen zijn. Met de lepeltjes moeten ze in dezelfde kleur blijven. Ze scheppen nu de gesmolten chocolade op de koekjes en versieren het met de versiersels. Even laten staan zodat de chocolade weer hard wordt en je hebt geweldige koekjes. Je kunt de koekjes een dag of 3 bewaren. Daarna trekken ze krom.

 

 

Een amerikaanse klassieker. Erg leuk, lekker en ook handig voor een feestje. Je kunt ze op deze manier goed vooraf maken. Dan frituur je ze af op het moment dat je ze wilt opdienen.

 

 

 

Leuk en makkelijk voor tijdens een feestje. Koop (knak) worsten. Prik een satehprikker bijna helemaal in het worstje. Snijd van croissantdeeg strookjes. Deze draai je om de worstjes heen. Leg ze op een ingevette bakplaat. Dit kun je zo voorbereid laten liggen tot je ze nodig hebt. Warm de oven voor tot 200 graden. In 15 minuten bak je de worstjes klaar. Je hoeft ze niet om te draaien. Laat je even afkoelen, de stokjes zijn in eerste instantie nog te warm om vast te houden.