2 eigeel los kloppen met een garde, met 60 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker.

Daarna 130 ml melk en 180 gram zelfrijzend bakmeel toevoegen en ook kloppen tot het goed gemengd is.

4 eiwitten in een andere kom kloppen met een mixer tot het helemaal stijf is. Daarna in 2 delen aan het meel beslag toevoegen. Dit beslag geeft ongeveer 10 dikke luchtige pannekoeken. Zet een koekenpan op, verhit boter. Laat de  pan eerst goed warm worden voor je de boter toevoegt, Laat goed smelten en doe daarna met een soeplepel een schep beslag in de pan. Zet het vuur niet te hoog. Wacht tot de bovenkant van de pannekoek droog begint te worden voor je het omdraait. Laatt nog ongeveer een minuut bruin bakken op de andere kant en je pannekoek is klaar.

 

Voor dit recept heb je bij voorkeur Amerikaanse maatlepels nodig. Doe;

1/8 te baking soda, 2tbsp ch chips of fijn gesneden chocolade, 1/8 zout, 2tbsp licht bruine basterdsuiker, 3 tbsp meel, 1tbsp olie, 1tbsp water  bij elkaar in een mok. Doe 45 tot 50 sec iin de magnetron. Er ontstaat smeuïg, warm koekjesdeeg. Een echte aanrader.

 

 

 

 

 

 

De recepten die specifiek voor een thema of feest zijn staan niet in dit hoofdstuk. Die recepten zijn ondergebracht bij de themas en feesten waar ze bij horen. Bv pepernoten bij sinterklaas.

Maak een mengsel van fijn gesneden groente (bv 1paprika, 1tomaat, 3ueni en 5 champignons) en fijn gesneden vlees (kip, gehakt, vleeswaren)qua hoeveerheid ongeveer hetzelfde als het groentemensel. Het is een ideaal gerecht wat je kunt maken als je nog verschillende groentes en vlees(waren) over hebt. Als je dit in een bak hebt gedaan doe je er een zakje geraspte kaas doorheen (200/250 gram) Daarna wat zout, (denk eraan dat alsje zoute vleeswaren hebt gebruikt, je minder zout nodig hebt), peper. kechup, klein beetje sambal of curry. Meng goed door elkaar. Leg nu 6 grote tortillas neer en verdeel het mengels er overheen. Leg daar 6 tortillas overheen. Je hebt nu 6 keer een dubbele tortilla met een mengsel ertussen. Zet een grote bakpan op het vuur. Maak deze goed warm voor je er boter in doet. De de warme nu laag naar gemiddeld. Bak de tortillas niet te donker en aan beide kanten. Snijd  ze in punten als hoe je dat ook bij een taart doet. Maakt een grote stapel op een bord. Chilli saus, salsa en creme frais zijn hier lekker bij. Ook heel lekker om mee te nemen op vakantie om tijdens de reis op te eten.

 

Ingrediënten voor 16 koeken

Voor het deeg:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 1 ei
  • 450 gram Zeeuwse bloem (of gewone patentbloem)
  • 10 gram bakpoeder
  • 4 gram zout

Voor de kaneelstroop: