Dit is een heel makkelijk recept voor pannekoeken. Per volwassene neem je 100 g tarwemeel (voor volkoren pannekoeken 80 g tarwemeel en 20 g volkoren meel), 1 ei, 2 g zout, 1/4 liter melk. Alles bij elkaar in de pan en met de mixer maak je een glad beslag. Bakken in margarine en beleggen met wat je wilt.

Ik vind het heerlijk om stoofpeertjes te koken in de herfst en winter. Ik hou er dan niet van om de geschilde peertjes met  water op te zetten. Daar worden ze waterig en korrelig van.  

Zilvervliesrijst, uien, champignons, kip, sateh marinade van conimex, silvo kruidenmix, gedroogde groentemix, eieren.

1 kilo rijpe tomaten, 1 sjalotje (fijn gesnipperd), 50 ml azijn, 1 theelepel zout, snufje chilipoeder, kaneel, peper, kruidnagel, 40 g witte basterd suiker, mespunt mosterd en een laurierblad.

Voor 4 pannekoeken, 300ml bloem, 1 ei, 250 ml karnemelk, 50 ml gewone suiker, volle theelepel bakpoeder, 1 theelepel zuiveringszout, 50 ml plantaardige olie.