Maak van zanddeeg( Zandkoekjes maken) een mooie deegbal. Rol deze uit tot een vierkante platte lap van ongeveer 5 mm dik. Maar een malletje van een papiertje. Zo krijg je alle koekjes even groot. Snijd de koekjes uit en leg ze op de bak plaat. Bak de koekjes ongeveer 15 min en laat ze goed afkoelen. Maak daarna een Glazuur met groene levensmiddelenkleurstof. Smeer dit op de koekjes en laat weer goed drogen. Smelt dan wat chocolade en tegen de ogen en neus/mond erop. Erg leuk om bv een groepje gamers te verrassen tijdens de vakantie.

Dit is een lekkere frisse chutney. Lekker bij warm eten en bij koud eten als desserts en in gebak.

Schil 8 appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine blokjes. Doe wat citroensap over de appel. Schil en snijd nu 2 halfrijpe mangos in blokjes. Doe de appel en de mango blokjes in een halve litter appelazijn Laat ze 10 minuten staan en voeg daarna 500 gram suiker, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel zout en 1 theelepel paprikapoeder toe. Laat dit op een laag pitje zo;n 40 minuten koken. Tot de chutney dikker wordt. Om te bewaren kun je ze nu in een schoon gemaakte glazen pot gieten. Giet de hete chutney gelijk in de glazen pot en draai de deksel erop. Zet de potjes nu op de kop en laat ze wat afkoelen. Als je half warm zijn zet je ze weer goed neer en laat je ze verder afkoelen. Ze potjes blijven het langst goed als ze koel en donker worden bewaard.

1,5 liter water
500 gram rabarber, in stukjes (let op: rabarber is tot begin juli te krijgen!)
250 gram suiker (+ extra naar smaak)
rasp van 1 citroen
sap van 2 citroenen (of naar smaak)
dun rabarbersteeltje (om te serveren)
 
Breng in een pan het water met de rabarberstukjes, de suiker en de citroenrasp aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat nog ong. 10 minuten koken met het deksel op de pan.
Laat het mengsel iets afkoelen en zeef het vocht (druk er niet op, dan wordt de limonade troebel!). Breng op smaak met het citroensap en laat helemaal afkoelen en koud worden in de koelkast. Serveer met een dun steeltje rabarber in ieder glas.

Haal de buitenste bladeren van de andijvie af. Snij de rest in dunne strookjes. Snij een (rode) ui in kleine stukjes en bak deze even aan. Tot ze glazig zijn. Was de andijvie en doe de helft in een bak. Doe daar wat honing mosterd saus op en de helft van de licht gebakken uitjes. Dit door elkaar roeren. Daarna de rest van de andijvie en ui en weer wat honing mosterd saus. Goed door roeren. Erg lekker!

Voor het maken van glazuur zeef je een hoeveelheid poedersuiker. Deze kun je met voedingskleurstof, citroen of gewoon met water aanlengen.