Bij veel recepten gebruik je eiwitten en ik heb er dan moeite mee om de eigelen weg te gooien. Ik vries ze dan ook in (geklopt in suiker of zout want anders lukt het niet goed) maar ik probeer ook vaak vla te maken. Tot nu toe lukte dat eigenlijk niet. Maar dit is een geweldig recept.

1/2 liter melk (bij voorkeur volle melk)

1/4 vanille stokje (of bij de suiker een deel vanille suiker gebruiten of gemalen vanillestokjes van dr oetker)

3 eidooiers

20 g maizena

30 g suiker

Verwarm de melk in een steelpannetje. Doe vanille stokje erin, Laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een lage stand. Klop intussen in een kom de eidooiers, maizena, suiker en snufje zout. Doe 4 eetlepels van de warme melk erbij en klop tot een glad mengsel. Neem het vanillestokje uit de pan (als die er in zit). Giet de melk in een dun straaltje bij het gladde mengsel. Klop ondertussen goed. Als alles erbij zit nog even door kloppen zodat de suiker goed opneemt. Giet dan terug in de pan en terug op de warmte. Laten indikken op een lage stand onder af en toe roeren. Dek de vla af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur koelen in de koelkast.

Leg bisquitjes neer en leg daar een blokje chocolade op. Zet deze even in de magnetron. Bv 4 koekjes, 20 sec. De chocolade moet een beetje zachter worden maar nog niet echt zacht zijn. Daarna leg je er een marshmallow op. Deze zet je weer in de magnetron. Nu laat je de marchmallow hoog worden. Als dit is gebeurd de magnetron gelijk stoppen. Dan leg je het volgende bisquitje erop. Dit is zo al heel lekker om te eten. Voor de fun kun je hier nog een marchmallow opzetten en die een gezichtje geven. 

Smelt bruine en witte chocolade. De bruine kan prima in de magnetron. Wel goed in de gaten houden. Het hoeft niet helemaal gesmolten te zijn. Op het laatst roer je alles door elkaar en dan smelt het laatste. Als je het te snel en te lang laat smelten dan verbrand het. Witte chocolade altijd au bain marie (met een bakje over een beetje kokend water.) 

De soesjes uit het pakje halen. En eerst in de bruine chocolade dopen. Als dit is opgehard dan doe je een vork in de witte chocolade en je schept wat op...dit laat je in draden van de vork lopen en zo trek je streepjes over de soesjes heen. Erg leuk om te doen, feestelijk om te zien en heerlijk om te eten.

 

Zo makkelijk en echt lekker. Neem een vel bladerdeeg. Snijd deze in 4 stroken. Smeer ze in met olie en strooi er geraspte kaas en wat zout op. In de oven tot ze opgezet en mooi bruin zijn.

 

 

 

Maak gewoon pannekoeken mix. Ik maak dit graag zelf van 200 gr meel (of een deel volkorenmeel) 2 eieren een beetje zout en een halve liter melk. Als indicator, voor mijn gezin van 5 maak ik dit recept dubbel. Maar uit een pak kan net zo goed. Doe wat van de mix in een flesje met een gietdop. Je zou het ook in een slagroom spuitzak kunnen doen, maar ik denk dat je dan meer gaat knoeien. Laat de pan goed warm worden. Boter erin smelten. En dan teken je voor een smiley eerst de buitenste lijn, de ogen en de mond. Knoei je of zitten de ogen verkeerd, dan kan je dit herstellen met een vork of lepel.