Dit is een lekkere frisse chutney. Lekker bij warm eten en bij koud eten als desserts en in gebak.

Schil 8 appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine blokjes. Doe wat citroensap over de appel. Schil en snijd nu 2 halfrijpe mangos in blokjes. Doe de appel en de mango blokjes in een halve litter appelazijn Laat ze 10 minuten staan en voeg daarna 500 gram suiker, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel zout en 1 theelepel paprikapoeder toe. Laat dit op een laag pitje zo;n 40 minuten koken. Tot de chutney dikker wordt. Om te bewaren kun je ze nu in een schoon gemaakte glazen pot gieten. Giet de hete chutney gelijk in de glazen pot en draai de deksel erop. Zet de potjes nu op de kop en laat ze wat afkoelen. Als je half warm zijn zet je ze weer goed neer en laat je ze verder afkoelen. Ze potjes blijven het langst goed als ze koel en donker worden bewaard.