Een amerikaanse klassieker. Erg leuk, lekker en ook handig voor een feestje. Je kunt ze op deze manier goed vooraf maken. Dan frituur je ze af op het moment dat je ze wilt opdienen.

 

 

 

250 g zelfrijzend meel, 160 g maismeel, 1/2 theeleper suiker, 1,5 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 1 eetlepel boter, 2 eieren, 280 ml melk, 10 hotdogs en 10 stokjes.

Leg de hotdogs op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Prik er een stok in. Ver tot over het midden. Doe alle droge producten in een bak en vermeng deze met de boter. Als de boter goed verkruimeld is doe je er de natte producten bij in. Goed kneden. Dit mengsel kneed je om de hotdogs heen. Als je de worst goed bedekt hebt bestrooi hem dan nog extra met meel. Zo kun je de corndogs een tijdje laten liggen of gelijk frituren. Neem ong 2.5 liter frituurolie en doe deze in een pan. Maak deze zo warm dat je het een klein beetje ziet walmen..of 180 graden. Je kunt een bolletje deeg maken en daarmee kijken of de olie gaat bubbelen als je deze in de pan doet. Dan is het goed. Leg de corndogs in de hete olie. Na ong 5 minuten zijn ze klaar. Je ziet het aan de kleur. Ze worden ook dikker dan dat ze eerst waren. 

Heerlijk met salade of een sausje. Je zou om de hotdog nog een beetje kaas kunnen doen of bacon, voor je het deeg erom kneed.  Of door het deeg bv canjunkruiden kneden.

Eet smakelijk