Kerst koekjes, kerstcake, kerstjam. Allemaal leuke en makkelijke recepten.

Gebruik bakpapier als je met verschillende kinderen gaat bakken. Op het bakpapier kun je met een stift of een pen een lijn trekken om de baksels van de kinderen heen. Ieder kind krijgt zo zijn eigen plekje op de bakplaat. Naam erbij en het is duidelijk welke door wie zijn gemaakt.

Gebruik het recept voor cupcakes van de receptenpagina als basisrecept. Neem roomboter in plaats van gewone margarine. Voeg in ieder geval bigarreaux stukjes en rozijnen toen en verder wat je zelf lekker vind aan nootjes, appelstukjes ed. Het totaal aan toegevoegde ingrediënten mag niet meer zijn dan 200 g. Je kunt ook, als extra, een scheut likeur toevoegen. Doe de mix in een cakeblik of een tulband. Bak op 170 graden in ongeveer 60 minuten af. 

Voor de kerstkrans koekjes of koekjes (kerst) boom gebruik je het recept voor zandkoekjes van de recepten pagina. 

Kerstkransjes maak je uit zanddeeg. Je kunt ze kneden tot kransjes of je steekt ze uit met een glas. Het rondje in het midden kun je uitsteken met een appelboor. Als de kransjes klaar zijn en op een met bakpapier bekleed blik liggen, strijk je ze in met wat geklutst ei of wat melk. Daarna bestrooi je ze met grove suiker, kaneel, amanderschaafsel of gekleurde strooisels. Je bakt ze af  in een voorverwarmde oven van 200 graden, voor 15 tot 20 min. Laat ze buiten de oven afkoelen op de bakplaat. Leuk om ze in de boom te hangen met een lintje. Ze blijven dan niet lang bros.

Voor de kerstkrans koekjes  of koekjes (kerst) boom gebruik je het recept voor zandkoekjes van de recepten pagina. 

Voor de koekjes (kerst) boom, kneed je, of steek je, sterrenkoekjes uit. Van groot naar klein. Van de verschillende maten maak je er een paar. Als de koekjes zijn afgekoeld na het bakken stapel je ze op met steeds wat glazuur ertussen. Hierdoor plakken ze aan elkaar. Aan het einde wat poedersuiker over de boom strooien. Erg leuk om midden op tafel te zetten tijdens de kerstdagen...en om op te snoepen natuurlijk

Als leuke versiering op een taart, cake of toetje. Chocolade hulstblaadjes. Voor 100 gr pure chocolade pluk je 12 hulstblaadjes. Hoe platter de blaadjes hoe beter het resultaat. Smelt de chocolade voorzichtig. Dit kun je doen op de au-bain-marie methode of in de magnetron. Haal de blaadjes met de onderkant door de gesmolten chocolade. Je kunt ook een kwastje gebruiken en daar de blaadjes een paar keer mee insmeren. Er moet een flinke laag chocolade op de blaadjes zitten. Leg de blaadjes op een schaaltje. Laat het even stollen op het aanrecht. Ze worden dan wat doffer. Zet ze daarna ongeveer een uur in de koelkast. Haal daarna voorzichtig het blaadje van de chocolade af. Doe het voorzichtig, de blaadjes breken snel.