Pompoen koken.

Snijdt de pompoen in stukken, Schil de harde schil ervan af. Verwijder het draderige gedeelte en de zaden. En snijdt het vruchtvlees in blokjes. Je kunt de pompoen ook in vieren snijden, het draderige gedeelte en de zaden verwijderen, en na het koken de harde schil verwijderen. Kook ongeveer 15 minuten. Pompoen is licht zoet en door aardappels is het erg lekker voor kinderen.

 

 

 

Rond Halloween is het donker om 18 uur. Het is leuk om het feest daarna te laten beginnen. Hang de halloween lampjes op en zet het huis vol met kaarsjes. De laatste jaren zijn er leuke decoraties te koop als spooklampjes, vleermuizen ed. Leg deze op tafel en zet daar oranje, zwart en witte snoep en chips doorheen. Met nep spinnenwebben over de chipsschaal maak je het extra spannend. Zet de tafel goed vol met zoveel mogelijk eten dat binnen het thema valt.

Er zijn veel verhalen over de oorsprong van de lantaarn. Een van de bekendste is het verhaal over de smid Jack. Op een avond kwam Jack de duivel tegen die hem naar de hel wilde meenemen.

Jack wist met een list de duivel in een boom te lokken, en kraste vervolgens een kruisteken in de stam van de boom zodat de duivel de boom niet meer kon verlaten. Pas nadat de duivel Jack had beloofd dat hij nooit naar de hel zou hoeven haalde Jack het kruisteken weg en liet de duivel weer vrij. Toen Jack jaren later stierf mocht hij door zijn slechte levenswandel niet naar de hemel, maar de duivel liet hem ook niet binnen in de hel wegens de gedane belofte. Sinds die tijd doolt de ziel van Jack volgens het verhaal rond over de aarde. De duivel gooide Jack nog wel een gloeiend kooltje achterna toen hij hem wegstuurde bij de hellepoort. Jack stak het kooltje in een knol die hij aan het eten was en kreeg op die manier een lantaarn om zijn weg mee te

verlichten. Volgense de legende is de jack-o'-lantern  vernoemd naar de smid uit dit verhaal.

 

 

 

 

 

 

  

 

Stenen beeldje met aardbeien slierten. Net alsof het bloed uit zijn ogen stroomt.

 

 

 

Zwarte pasta

Spinazie roerbakken, fijn hakken/malen (staafmixer), Boursin cuisine erbij (of kookroom, maar dan moet je zelf kruiden toevoegen).