1 sinaasappel schoongeboend, 1 pak mix voor wit brood (500g) 25 g zachte boter, 1 th gemalen kaneel, 300 ml melk lauwwarm, 2 eieren, 50g rozijnen, 2 el bloem, 2 el suiker.

Rasp de schil van de sinaasappel. Doe de broodmix met de boter, de sinaasappelrasp en de kaneel in een kom en voeg de melk en 1 ei toe.
Kneed alles met koele handen in 5 min tot een soepel deeg, voeg de laatste minuut de gewelde rozijnen toe en kneed goed door tot ze goed zijn verdeeld. Dek het deeg af met vershoudfolie of een vochtige doek en laat 30 min rusten.

 

Druk het deeg blad en verdeel het in de porties die je graag wil. Ik hou ervan om meerdere kleinere te maken. Vorm mooie ronde broodjes. Dek het deeg weer af en laat 15 min rusten. Snij of knip een groot kruis in de broodjes en laat ze afgedekt nog een keer 15 min rusten.

Verwarm nu de oven voor op 200g

Roer de bloem samen met 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels water tot een papje. Roer het laatste ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodjes. Laat het bloemmengsel met een klein lepeltjes in het kruis van de broodjes lopen (hierdoor wordt het kruis mooi wit van kleur) en bak de broodjes in het midden van de oven in 35 min gaar. Deze temperatuur is een gemiddelde. Als je een grote broodjes maakt moeten ze misschien iets langer. Haal de broodjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Roer de laatste eetlepel suiker om met 1 eetlepel kokend water en bestrijk hier de broodjes mee.