Van 3 kopjes bloem, 1 kopje zout en 1 kopje koud water maak je een deeg. Goed kneden. Hoe meer je kneedt hoe elastischer het deeg wordt.

Door te kleien of met behulp van uitsteekvormpjes (www.koek-it,nl verkoopt erg leuke) maak je sterretjes, kerstboompjes, ed. Vergeet niet om er ook een gaatje in te maken. Hier kan straks een lintje doorheen om hem in de boom te hangen.

Ook leuk om letters uit te steken. Bv Kerst of feest. 

Leg de vormpjes op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Als je klaar bent zet je de bakplaat met vormpjes in het midden van de oven. De oven zet je op 150 graden. Niet voorverwarmen. Gemiddeld heb je anderhalf uur nodig om de vormpjes af te bakken. De vormpjes worden wit als ze zijn gebakken. Doe de oven uit als je ziet dat de vormpjes klaar zijn. Laat de oven afkoelen met de bakplaat erin. Het afgekoelde brooddeegstuk moet keihard zijn. Dit gebeurd pas als het is afgekoeld. Warm brooddeeg is altijd zacht.  Als het brooddeeg klaar is, kun je het met verf en glitters versieren Het staat ook mooi om de vormpjes naturel in de boom te hangen met een roodgeruit lintje.