Bak een chocolade cake. De chocoladetaart op de recepten pagina is hier niet geschikt voor. Wel kun je het recept voor cupcakes gebruiken en daar 3 eetlepels cacao en een klein scheutje melk aan toevoegen. Deze taart bak je dan in ongeveer 65 min op 170 graden af.
Je kunt ook een gewone cake bakken met daarin veel cacaopoeder. Bak de cake in een ronde springvorm.

 

Als de taart is afgekoeld haal je hem uit de springvorm. Snijd de taart nu middendoor. Je hebt nu 2 helften, of te wel de vleugels van de vleermuis. Uit de rechte onderkant van de 2 helften druk je nu 3 keer een halve ronding, Je gebruikt later nog 4 halve rondjes.

 

 

 

 

Leg de 2 helften op een groot bord zoals op de foto.

 

 

 

 

 

Met twee halve rondjes vorm je eerst het nekje van de vleermuis.

 

 

 

 

 

Met 2 andere halve rondjes maak je een heel rondje en dat wordt het hoofdje. Smeer de hele taart nu in met chocolade pasta. Vooral beertjes pasta is hier goed geschikt voor. Doe wat in een bakje en verwarm het in de magnetron. Het wordt nu makkelijker smeerbaar. Zet de taart even op een koele plek weg. Dat de chocolade kan afkoelen en uitharden.

 

 

Maak met gesmolten witte chocolade en eventueel rood glazuur de accenten op de vleermuis.