Knutselen met schelpen

Als je terug komt van je zomervakantie is het leuk om iets te maken van de souveniers die je hebt meegenomen. Zo kun je het hele jaar terug denken aan je geslaagde vakantie. Als je schelpen hebt meegenomen kun je leuke dingen maken.

Fotolijstje 

Koop een fotolijstje. Haal het glas eruit en leg het foto lijstje op een plasemat, knutselkleed oid. Vooral als jonge kinderen hiermee gaan werken wordt er met lijm geknoeid. De schelpen kunnen met hun bolle kant naar boven en naar onderen worden opgeplakt. Dat ligt er net aan wat de mooiste kant is. Als de schelpen met hun bolle kant naar boven worden opgeplakt is er veel lijm nodig. Je kunt ook werken met dubbelzijdig tape. Maar daar maakt het knutselen misschien iets minder leuk om te doen.
Als het hele lijstje vol is kan het leuk zijn om wat glitters over de schelpen te strooien. Ze blijven zitten op de plekken waar toch al wat te veel lijm zat.

 

Schelpen slinger

 

Voor het maken van de schelpen slinger heb je schelpen nodig, een boortje en touw. Je kunt de slinger ook om een glazen potje binden en er wat zand met een waxine lichtje in doen.

Pak het boortje en zet het tegen de binnenkant van de schelp. Draai voorzichtig met de hand een gaatje in de schelp.

Maak een knoopje in het touw zodat de schelpen niet van het trouwtje kunnen glijden. Rijg daarna de schelpen aan.

Maak de slinger zo lang als je wilt.  Je kunt de slinger nu ophangen. Je kunt er ook wat belletjes aan rijgen zodat je hem hoort tingelen als hij beweegt.

Je kunt de schelpenslinger ook om een leeg jam potje binden. Met wat zand en een waxinelichtje krijg je dan een  leuk lichtje.