Met pasen komt de paashaas en die verstopt eieren.  Hoe is deze gewoonte zo ontstaan. Er zijn een aantal verschillende verklaringen.

 

Bak of koop een cake. Snijd een stuk van 5,5 cm van de cake en deel daarna de cake in 2 delen. Snijd de cake doormidden en vul met jam die jij lekker vindt. Snijd daana de bovenkant rond zoals je ziet op de foto. Van het stukje van 5,5 cm maak je de pootjes door het stukje eerst in 2en te delen. Daarna snijd je de cake stukje rond. Dit worden de pootjes. Klop nu een bakje mascarpone en een bakje slagroom (200 g slagroom 250 mascarpone)

 

 

Deze is mooi voor pasen maar staat ook prachtig in de lente op tafel. En zo simpel als maar kan. Koop bolletjes, doe ze in een potje. Leg daar voorzichtig  eieren in. In het midden. Alsof het een nesje eieren is die je in het midden van het gras vindt.

 

 

 

 

Maak een Gras ei dop  maar hou er rekening mee dat er nu een ei in moet liggen ipv in moet staan. Maak ze dus wat minder hoog en wat wijder. Kleur de eieren in dezelfde kleur als waar je de oren van hebt gemaakt. Plak de oren op de geverfde en gedroogde eieren. Oogjes tekenen, neusje en staartje plakken en klaar. Hoe leuk!!! Lukt het niet om ze goed in de grasrand ze laten liggen gebruik dan een cupcake papiertje om ze in te leggen.

 

Knip een strookje groen papier. Zo hoog als dat jij de ei dop wil hebben. Het is leuk als het ei iets meer dan de helft boven het grasrandje uitsteekt. Knip 3/4 van de rand in. Maak de rand rond door de uiteinden aan elkaar te plakken. Goed laten drogen want een ei is zwaarder dan je denkt en die drukt de ei dop anders uit elkaar. Strikje er om...ei erin en het paasontbijt kan beginnen.